Nyheter

Grethes Hus i Sketchup 2021 er klar

2021-11-13

Boka Grethes Hus i SketchUp er oppdatert til Sketchup 2021. Det er lagt inn bedre forklaringer på mange av prosessene. Boka finnes på Bokhylla og kommer på papir i slutten av november.

Sketchup er overlegent det enkleste 3D-modelleringsprogrammet som finnes. Det har også muligheter til laging av vegger, dekker og tak som egne komponenter. Viktig stoff i denne boka: Grupper, komponenter, tag’er, reelle vegg- og dekketykkelser, VVS og elektro-eksempler (MEP). Du skal i denne boka modellere et hus. Videre skal du modeller et enkelt ventilasjonsanlegg, noe VVS og et forenklet elektrisk anlegg. Du skal også lære å skrive ut til PDF fornuftige tegninger med tittelfelt og målsetting. ISBN 978-82-8241-019-9

Forespørsler? Ordre@GrethesHus.no.

Digitale bøker til kr 190,- GrethesBokhylle.no

Papirbøker fra kr 390,- Nettbutikk.GrethesHus.no

Grethes Hus 1-6 for Archicad 25 er klare i Bokhylla fra tirsdag 9.11.

2021-11-07

Grethes Hus 1, 2 og 6 har vært tilgjengelig noen uker. Grethes Hus 3, 4 og 5 er nå oppdatert til siste versjon av Archicad, versjon 25. Papirversjon vil komme i løpet av november.

Blant nye elementer i bøkene er:

Det forholdsvis nye søyleverktøyet viser sin allsidighet ved at peisen i sin helhet er modellert med søyleverktøyet. Man kan benytte hotlinker på bad, kjøkken, peis og trapp. Dette slik at de som ønsker å modellere bad, kjøkken, peis eller trapp en annen gang, kan gå videre med bøkene. Muligheten for å lage terreng ut fra landmålerens oppmåling er vist i bok 4. I bok 5 er det lagt vekt på å vise hvordan byggesøknad for ombygging/tilbygg kan gjennomføres. Med eksempler fra Oslo kommune og tilpasning av tegningene til Plan- og bygningsetatens krav. I bok 6 er det grundigere forklart hvordan importere et ventilasjonsanlegg og lage et med MEP-verktøyene. Shell-verktøyet er forklart grundig med et par uvanlige takformer.

Forespørsler? Ordre@GrethesHus.no.

Digitale bøker til kr 190,- GrethesBokhylle.no

Papirbøker fra kr 390,- Nettbutikk.GrethesHus.no

Nye bøker i Bokhylla

2021-08-26

I løpet av sommeren har det kommet ut en bok av Steffen Hamborg om Infraworks. Boka viser hvordan man setter opp innstillinger, brukergrensesnitt, samling av modeller, navigering/ egenskaper, modellering, 3D-objekter, ståsteder, måling/snitt, visualisering, Civil 3D og mye mer!

Sketchupboka om terreng og objekter er oppdatert til 2021. Det har også kommet en splitter ny bok om parametrisk modellering med GDL og Param-O i Archicad.

Forespørsler? Ordre@GrethesHus.no.

Digitale bøker til kr 190,- GrethesBokhylle.no

Papirbøker fra kr 390,- Nettbutikk.GrethesHus.no


Gammel nettside basert på Dreamweaver

Ny nettside for GrethesHus.no

2021-06-15

Grethes Hus får fra i sommer en mer brukervennlig nettside basert på Google Sites.

Send mail til Kundeservice@GrethesHus.no.

Digitale bøker til kr 190,- GrethesBokhylle.no

Papirbøker fra kr 390,- Nettbutikk.GrethesHus.no

Ny Grethes Hus 5 for ArchiCAD 24!

2021-03-03

Grethes Hus 5 for ArchiCAD 24 er er kommet i oppdatert og forbedret 4.utgave!

Temaet er: Tilbygg/ombygging. Med filter, søknadstegninger, arbeidstegninger, mengdeuttak/materialliste av tilbygg, vei, solanalyse, designsammenlikning, revisjonshåndtering og mye mer.

Ressurser fra Stein Halvorsen Arkitekter og Enerhaugen Arkitektkontor har bidratt til Grethes Hus 5.

174 sider.

Tilgjengelig i digital versjon i GrethesBokhylle.no. Pris: Kr 190,-

Papirversjon kr 390,- Nettbutikk.GrethesHus.no

Rabatt ved klassebestillinger. Send mail til Ordre@GrethesHus.no.

GrethesBokhylle.no